Kome koristi Oronazol®?

Kome koristi Oronazol®?

Osobito snažne hormonske promjene ili fluktuacije, primjerice, u pubertetu ili menopauzi mogu uzrokovati perut. Tijekom tog vremena, često se borimo s drugim stvarima. Stoga nam svakako ne treba još problema. Međutim, moramo se suočiti s peruti kada se pojavi.

Pubertet je dovoljno naporan!

„Prvo akne, sad još i perut!“ pritužba je koju često čujemo od adolescenata u pubertetu. Razlozi za to su hormonske promjene koje utječu na tijelo u tom razdoblju. Te promjene ne vode samo do prištića, svađe s roditeljima i prve ljubavi.

Povećana proizvodnja sebuma u vrijeme hormonskih fluktuacija vodi ne samo do nepopularnih prištića i mitesera na licu, već pogađa i vlasište. To je zato što gljivica Malassezia furfur, koja je prirodno prisutna na našem vlasištu, raste osobito uspješno kada se oko nje nalazi mnogo masnoće. Osim toga, prekomjeran rast gljivice može potaknuti imunološku reakciju koja pojačava proizvodnju kožnih stanica i, prema tome, nastanak mrtvih stanica kojih se koža želi riješiti. Kada se masnoća iz lojnih žlijezda poveže s mrtvim stanicama epiderme, proizvodi žute, ljepljive ljuskice. Povrh toga, kožne bolesti također mogu biti rezultat prekomjernog rasta gljivice Malassezia furfur.

Kozmetički šamponi protiv peruti ne rješavaju uzrok problema. Oronazol®, s druge strane, izravno napada uzrok: ubija gljivice. Aktivni sastojak ketokonazol 2% mijenja staničnu membranu gljivice i zaustavlja njezin rast. Oronazol® je nježan prema kosi, istovremeno ublažujući nadražujuće crvenilo vlasišta i neugodan svrbež. Osim toga, možete koristiti Oronazol® u kombinaciji sa svojim omiljenim šamponom, nastavlja djelovati između pranja kose i sprječava pojavu nove peruti.

Recite zbogom peruti!

Problemi s vlasištem? Oronazol® pomaže i kod peruti povezane s dobi

Menopauza je vrijeme promjena za žene, utječe na hormonsku ravnotežu i potiče promjene u cijelom tijelu, što ponekad može biti neugodno. Međutim, mogu se pojaviti novi interesi: djeca su se odselila, promijenio se životni stil, a neke žene otkriju nove hobije.

Svakako je naporno kada hormonske promjene potaknu pojavu peruti. Ženama koža postaje suha kada se razina hormona estrogena snizi tijekom menopauze. Ta promjena ne odnosi se samo na lice i tijelo – utječe i na vlasište. Posljedica mogu biti suhe ljuskice.

Medicinski preparat protiv peruti koji može biti od pomoći je Oronazol®. Njegova uloga nije samo kozmetička. Oronazol® se učinkovito bori protiv uzroka peruti, na taj način sprječava pojavu peruti. Osim toga, Oronazol® ublažava popratne simptome peruti. Među ostalima, to su suho, masno, točkasto, eritematozno vlasište ili svrbež vlasišta. Oronazol® također jača i štiti kosu.

Mit ili istina: uzrokuje li perut gubitak kose?

Povećana količina peruti uvijek ukazuje na to da nešto nije u redu s vlasištem. Nije važno imate li vrlo suho vlasište ili vrlo masnu kožu i nije bitno je li perut nastala zbog znatno povećane koloniziranosti gljivice ili zbog drugih bolesti; vlasište uvijek pati. Često reagira tako da svrbi. Češkanje kože još je više oštećuje.

Slično je i u prirodi: ekstremno suhi uvjeti, znatna količina neprekidne kiše ili snažna erozija tla remete rast biljaka. Kad nam je vlasište nadraženo, kosa ne raste kako treba i gubi svoj zdravi izgled. Postaje osjetljivija, slabija i znatno manje otporna. Oštećenje kose vodi do njezinog odumiranja, čime se povećava brzina gubitka kose. Ako imate problema s gubitkom kose, obratite se svom liječniku i upitajte ga za perut.

Riješite se peruti – živite zdravo

Što svatko može poduzeti protiv peruti Perut je često pogrešno shvaćena kao kozmetički problem, ali najčešće je uzrokovana gljivicom pod nazivom Malassezia furfur. Osim vanjskih

Saznaj više!

Perut uzrokovana vanjskim čimbenicima

Koji okolišni čimbenici potiču perut i kako ih možemo izbjeći Zaštita okoliša dobra je stvar. Ako je okoliš dobro, i mi smo dobro. Nažalost, postoji

Saznaj više!

Perut i svi njezini prijatelji

Možda izgleda kao perut – čak i kada nije Neke kožne bolesti poput peruti i seboroičnog dermatitisa uglavnom su uzrokovane gljivicom Malassezia furfur. Takve bolesti

Saznaj više!

O peruti i bolestima uzrokovanim gljivicama

Perut nije samo kozmetički problem Uzroci peruti su mnogobrojni. Osjetljivo vlasište može reagirati na proizvode za kosu, prehranu, hormonalne promjene i izmjene godišnjih doba. Međutim, razne

Saznaj više!

Perut: jesu li krivci godišnja doba?

Ne možemo promijeniti vrijeme; možemo se samo odjenuti u skladu s njime. To se odnosi na ljeto kao i na zimu. Ali kako to utječe

Saznaj više!