Često postavljana pitanja

Pitanja o Oronazol®? Odgovore možete pronaći ovdje

Šampon s ketokonazolom 2% je siguran, dobro podnošljiv i privlačan s kozmetičke strane. Međutim, ne biste trebali koristiti Oronazol® ako ste alergični na ketokonazol ili bilo koji drugi sastojak ovog medicinskog proizvoda. Znakovi preosjetljivosti koji se mogu pojaviti nakon uporabe šampona uključuju svrbež, blago peckanje ili crvenilo na području primjene. Ako dođe do preosjetljivosti, prekinite s uporabom i obratite se liječniku ili ljekarniku.

Svakome tko pati od peruti uzrokovane gljivičnom infekcijom ili kožnim stanjima kao što je seboroični dermatitis  i pityriasis versicolor . Ponekad uzrok peruti mogu biti osobito jake hormonske promjene i fluktuacije (menopauza ili pubertet). Oronazol® se učinkovito bori protiv uzroka peruti i sprječava njezin povratak. Oronazol® mogu koristiti odrasli i adolescenti od 12 godina naviše.

Preporuča se korištenje Oronazol® šampona dva puta tjedno. Kada ne upotrebljavate Oronazol® šampon, možete koristiti svoj obični šampon.

Preporuča se korištenje regeneratora za kosu uz upotrebu Oronazol® šampona.

Oronazol® šampon ima vrlo čist, svjež miris. Jedno mirišanje i možda ne biste vjerovali da ste kupili šampon protiv peruti!

Kliničke studije pokazuju da je Oronazol® šampon učinkovit u suzbijanju simptoma peruti poput ljuštenja, ljuštenja i svrbeža kod osoba s blage, umjerene pa čak i tvrdokorne peruti.

Rezultati objavljene kliničke studije pokazali su da ketokonazol, aktivni sastojak Oronazol® šampona, počinje djelovati od prve upotrebe na 
ublažavanje simptoma peruti i kontrolu gljivica koje uzrokuju perut.